2 Augustus, 2014

 

Laatst gepost :

 

 

 

Wees bewust van je gedachten, want ze worden woorden

Wees bewust van je woorden, want ze worden daden

Wees bewust van je daden, want ze worden gewoonten

Wees bewust van je gewoonten, want ze worden je karakter

En wees bewust van je karakter, want ze word je lot

Want we worden wat we denken

 

Echte verhalen

Zaterdag 2 Augustus, 2014

 

Toch nog eens een tuinbericht eruit persen, kwestie van het niet helemaal af te leren.

Het is een uitstekend bonenjaar. De princessenstruiken zijn nooit zo groot geweest, ze vallen geregeld om, ondanks mijn stevig aanaardwerk. De oogst is navenant. Verse boontjes, verse wortelen en een patat, allemaal van eigen kweek: een perfecte maaltijd, lekker, en gezond, en met een ecologische voetafdruk van quasi nul ! Ik kan er wel niet mee uitpakken in een of ander hedendaags populair tv-programma ala Restaurant zus en zo of nog zotter. Een mens moet in het leven zijn prioriteiten kennen.

Wat mijn rechterbeen betreft: na raadpleging bij een tweede orthopedist (Nederlanders zeggen orthopeed) ben ik nu aan de pillen. Een ontstekingsremmer + maagwandbescher-ming. De pijn is beduidend minder, de beweeglijkheid iets toegenomen. Maar laten we niet naïef optimistisch zijn, het probleem is lang niet opgelost. Dat ik gunstig reageer op de pillen wijst volgens de arts erop dat het probleem zich inderdaad in de heup situeert. Over twee weken een botscan. En daarna wil ik dat er knopen doorgehakt worden.

Nu ik iets beter uit de voeten kan, minder pijn heb, zeker niet meer constant zoals voorheen, ben ik terug aan de slag in de tuin. Met veertien dagen vertraging weliswaar toch aan het winterpreibed begonnen. Donderdag compost ingewerkt en vrijdag de zaailingen (ondertussen al meer dan potlooddik) uitgeplant. Momenteel liggen ze nog enigszins slap, maar dat komt helemaal goed. Oogst na onze terugkeer uit Spanje, dus vanaf 1 maart.

 

Alle rechten voorbehouden, het is verboden om teksten te kopieren.

Sites die ik nog host :