Zelfmoord

 

Laatst gepost :

 

 

 

Wees bewust van je gedachten, want ze worden woorden

Wees bewust van je woorden, want ze worden daden

Wees bewust van je daden, want ze worden gewoonten

Wees bewust van je gewoonten, want ze worden je karakter

En wees bewust van je karakter, want ze word je lot

Want we worden wat we denken

 

Echte verhalen

Zelfmoord is 'dagelijkse kost'

Het is verschrikkelijk om te zien, om te horen en om te merken dat er zoveel mensen kiezen voor de eeuwige verlossing. Ik heb zelf ook een zelfmoordpoging achter de rug en oke, dat lijkt op die momenten de beste oplossing en de gemakkelijkste oplossing, maar als ik er nu achteraf op terugkijk ben ik heel blij dat het niet gelukt is...

Ik heb uiteraard nog momenten dat ik me slecht voel, maar die hebben we allemaal wel eens.

De titel van dit tekstje 'Zelfmoord is dagelijkse kost' is zeker en vast niet kwetsend bedoeld ofzo. Ik vind gewoon dat we er eerlijk over moeten zijn, er plegen steeds meer en meer mensen zelfmoord, vooral jongeren die het moeilijk hebben maar wat ik toch soms ervaar als ik jongeren hoor praten over zelfmoord is dat er veel jongeren zelfmoord als een soort dreigement, of iets dergelijks gebruiken en er eigenlijk over spreken zonder besef wat het eigenlijk is.

Of dan lees ik op facebook dikwijls statussen : 'Pfff ruzie thuis ik haat men leven waarom ben ik geboren' en zulke zinnen. Dan denk ik in mezelf en ik heb er ook al mensen over aangesproken 'met wat ben je bezig als je zoietzs zegt voor geen echte reden'.

Dat is natuurlijk die mensen hun zaak, leven en laten leven maar toch, mensen die het moeilijk hebben kunnen zoiets echt verkeerd opnemen.

Is maar een tip van iemand die zelf ook in zulke situatie's heb gezeten en zulke dingen heb meegemaakt.

 

Alle rechten voorbehouden, het is verboden om teksten te kopieren.

Sites die ik nog host :